Τα βερίκοκα είναι σαρκώδη και χυμώδη με πλούσια γλυκιά γεύση. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Καταναλώνονται νωπά, αποξηραμένα, γίνονται κομπόστα, μαρμελάδες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται χυμοί. Η κατανάλωση του παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Η αντιοξειδωτική του δράση προωθεί την καλή όραση, βελτιώνει την πεπτική υγεία και βελτιώνει την υφή του δέρματος.
Ευεργετικές ιδιότητες
Οι βιταμίνες Α και Ε, η β καροτίνη, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη προστατεύουν τα μάτια από το οξειδωτικό στρες.
Τα βερίκοκα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά και γι’ αυτό μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη των ρυτίδων.