Καρπούζι

Καρπούζι

Το καρπούζι (Citrullus lanatus) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια φυτών Cucurbitaceae. Η γλυκιά, ζουμερή σάρκα είναι συνήθως βαθύ κόκκινου έως ροζ χρώματος, με πολλούς μαύρους σπόρους. Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό. Αποτελεί επίσης μια καλή διαιτητική πηγή κιτρουλλίνης και λυκοπενίου, δύο πολύ σημαντικών φυτοχημικών ουσιών.

Ευεργετικές ιδιότητες

Δύο βιταμίνες στο καρπούζι – Α και C – είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να συνθέσει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που κρατάει το δέρμα εύπλαστο. Η βιταμίνη Α είναι επίσης σημαντική για το υγιές δέρμα, καθώς βοηθά στη δημιουργία και την επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Α, το δέρμα μπορεί να φαίνεται ξηρό και λεπτό.

Το καρπούζι περιέχει πολλά υγρά και μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών, δύο στοιχεία που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγιή πέψη. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υγρά και φυτικές ίνες όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την προώθηση των φυσιολογικών κινήσεων του εντέρου.

Η βιταμίνη C που περιέχει το καρπούζι είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Περίοδος διαθεσιμότητας

ΠοικιλίεςFebMarAprMayJunJul
Florida F1✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Samantha F1✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Celine F1✔️✔️✔️
Bostana F1✔️✔️✔️

Συσκευασία – Τυποποίηση

ΣυσκευασίαΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσεις
ΞΥΛΙΝΟ BINS400kg100*120*100
Χαρτινο κιβωτιο 2pcs 14-17kg60*40*24.5