Φράουλα

Φράουλα

Η φράουλα αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα γνωστότερα φυτά που καλλιεργείται για τα πολύ χαρακτηριστικά νόστιμα φρούτα της, τα οποία καταναλώνονται νωπά ή μεταποιούνται. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια της φράουλας είναι ευρέως διαδεδομένη, με τη μεγαλύτερη παραγωγή να γίνεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στους νομούς Αχαΐας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Μεγάλο ποσοστό της παραγωγής ανήκει και στη Μακεδονία, στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Φλώρινας. Παραγωγή φράουλας έχουμε επίσης και στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα.

Είναι φρούτα με μεγάλη διατροφική αξία αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σε κάλιο, σε φώσφορο και σε ασβέστιο, ενώ έχουν και μεγάλη αντιοξειδωτική ιδιότητα.

Ευεργετικές ιδιότητες

Τα αντικαρκινικά οφέλη από τη κατανάλωση φράουλας είναι τεκμηριωμένα από μελέτες στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του οισοφάγου.

Οι φράουλες περιέχουν σαλικυλικό οξύ και άλλα οξέα που εμποδίζουν την ακμή και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

Η κατανάλωση φράουλας εμποδίζει την ξηροφθαλμία, τον εκφυλισμό των οπτικών νεύρων, την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καθώς και την αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις. Επίσης, οι φράουλες περιέχουν κάλιο, που βοηθάει στη διατήρηση της σωστής οφθαλμικής πίεσης.

Περίοδος διαθεσιμότητας

ΠοικιλίεςDecJanFebMarAprMayJun
Victory✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Fortuna✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Camarosa✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️

Συσκευασία – Τυποποίηση

ΣυσκευασίαΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσεις
Ξύλινο Τελάρο5kg50*30*12
Χαρτοτελάρο (10 κουπάκια 500gr) 5kg60*40*9
Χαρτοτελάρο (16 κουπάκια 250gr) 4kg60*40*9