Πορτοκάλια

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και έχουν καταγωγή από την Ασία. Η γεύση τους μπορεί να ποικίλει από ζουμερή και γλυκιά έως πικρή ή ακόμα και ξινή (Τα Ελληνικά είναι συνήθως ζουμερά και γλυκά). Τα πορτοκάλια διατίθενται συνήθως από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, με εξαίρεση ορισμένες ποικιλίες, που με τις κατάλληλες συνθήκες δίνουν καρπούς ακόμα και το καλοκαίρι. Στην Ελλάδα η πορτοκαλιά καλλιεργείται κυρίως στη Λακωνία, στην Αργολίδα και στην περιοχή της Άρτας.
Πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων μας από πιθανές βλάβες, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.
Ένα πορτοκάλι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

Ευεργετικές ιδιότητες

Η βιταμίνη C που περιέχει το πορτοκαλί αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων, καθώς διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το πορτοκάλι ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Ωστόσο, ενώ μια επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη και πολύ ωφέλιμη ως αντιοξειδωτικό, η ποσότητα που απαιτείται για κατανάλωση για θεραπευτικούς σκοπούς για καρκίνο είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορούμε να καταναλώσουμε. Ακόμα η υψηλή πρόσληψη ινών από τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονται με τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Περίοδος διαθεσιμότητας

ΠοικιλίεςNovDecJanFebMarAprMayJunJulAug
Navel✔️✔️
Navelina✔️✔️✔️
Lane Late✔️✔️✔️
Salustiana✔️✔️✔️
Roco✔️✔️
Valencia✔️✔️✔️✔️✔️
Navel Late✔️✔️

Συσκευασία – Τυποποίηση

ΣυσκευασίαΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσεις
Χαρτοτελάρο (χυμα)
20kg60x40x24
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο) 1-2
60x40x17
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο) 2-360x40x16
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο) 3-4-5
50x30x16
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο) 4-550x30x15