Κυδώνια

Κυδώνια

Το κυδώνι είναι ο καρπός του είδους Κυδωνέα η προμήκης (Cydonia oblonga) (το μοναδικό είδος του γένους κυδωνιά) και κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου.
Είναι γνωστό ως «χρυσό μήλο», συμβόλιζε τη γονιμότητα, τον έρωτα και την ευζωία στην αρχαία Ελλάδα. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της υγείας από την οικογένεια των φρούτων.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται στην Ροδόπη και την Πιερία.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα διατροφικό θησαυρό, πραγματικό σύμμαχο για την υγεία, αφού η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο την πλούσια διατροφική του αξία.

Ευεργετικές ιδιότητες

Το κυδώνι είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, οι οποίες είναι ισχυρές ενώσεις που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ασθένειες και προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες. Όχι μόνο το φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αλλά είναι επίσης μια καλή πηγή άλλων αντιοξειδωτικών.

Τα κυδώνια είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό

Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη είναι ναυτία και εμετός. Τα Κυδώνια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων.

Περίοδος διαθεσιμότητας

ΠοικιλίεςOctNov
Gigas✔️✔️
Geant de Vranja✔️✔️

Συσκευασία – Τυποποίηση

ΣυσκευασίαΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσεις
Ξύλινο Τελάρο (χύμα)10kg40x30x20
Ξύλινο Τελάρο (μονόσειρο)50x30x9
Ξύλινο Τελάρο (μονόσειρο)46x27x9
Χαρτοτελάρο (χυμα)10kg40x30x20
Χαρτοτελάρο (χυμα)7kg40x30x16
Χαρτοτελάρο (χυμα)5kg40x30x13
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο)7kg60x40x9
Χαρτοτελάρο (μονόσειρο)4kg50x30x9
Πλαστικο τελάρο (χυμα)10kg40x30x20
Πλαστικο τελάρο (χυμα)5kg40x30x13